Λίγα λόγια για το project - CommonGround

Λίγα λόγια για το project

Ο στόχος του προγράμματος Κλιματική Κρίση και ΚτΠ είναι να χαρτογραφήσει το πώς η ελληνική Κοινωνία των Πολιτών αντιλαμβάνεται την κλιματική αλλαγή, ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι πολλαπλές κρίσεις αναδεικνύουν καταφανώς ότι “όλα συνδέονται”. Συνδέσεις και αλληλεπιδράσεις εντοπίζονται, για παράδειγμα, ανάμεσα στην κλιματική κρίση και το προσφυγικό/μεταναστευτικό, την πλανητική υγεία, τα ανθρώπινα δικαιώματα (κυρίως υπό το πρίσμα των πλέον ευάλωτων πληθυσμών), την άνοδο της ακροδεξιάς, την ενεργειακή και αγροδιατροφική κρίση και κάθε άλλο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό φαινόμενο. Η διευρυμένη ΚτΠ, με όλους τους φορείς, ομάδες και συλλογικότητες που την απαρτίζουν, διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη διεκδίκηση κλιματικής και κοινωνικής δικαιοσύνης και, σε ομολογουμένως δύσκολους καιρούς και με λιγοστά μέσα, κάνει εξαιρετική δουλειά! Με κινητήριο δύναμη να συνδράμουμε τους φορείς με περισσότερα εφόδια, ξεκινήσαμε το πρόγραμμα σχεδιάζοντας μια ερευνητική διαδικασία σε συνδυασμό με ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και εκπαιδευτικές δράσεις προκειμένου να διαμορφωθεί, σε δεύτερη φάση, ένα σετ εργαλείων που θα βοηθήσουν τις οργανώσεις να:

1.

Κατανοήσουν τη σύνδεση της δουλειάς τους με την κλιματική κρίση.

2.

Προσανατολιστούν στο είδος δράσης για το κλίμα που τους ταιριάζει.

3.

Επιδιώξουν συμμετοχή σε οριζόντιες συνεργασίες, για να διευκολύνουν τη δουλειά τους και να μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα τους.

Μάθε περισσότερα, ανακάλυψε εργαλεία και συμμάχους και εμπνεύσου ιδέες για κλιματική δράση, κάνοντας κλικ στα παρακάτω:

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία του

The Alliance Working Group has developed project proposals in support of a pandemic recovery that is truly “Green and Just.” Currently, we are refining our ideas and assessing their feasibility. Next steps:

  • Select the best proposals and implement them in collaboration with outside experts, scholars, beneficiaries, government authorities, etc.
  • Map Greek civil society (including NGOs, universities, grassroots groups, and communities directly impacted by the issues) to identify synergies and develop new fruitful partnerships.
  • Hold officials accountable for properly implementing the Greek National Recovery Plan.

Interventions Under Development

  • Pathways to more sustainable agriculture and entrepreneurial opportunities for farmers
  • Green and Plentiful Housing
  • Healthy People, Healthy Planet
  • Learning from the Pandemic
  • Bracing for climate refugees
  • Sustainable Urban Development